003_1_20150703_020237

003_1_20150703_020237

Quikstart

Door Ron Roodhorst  7 Jul, 2015  2360 keer gelezen

Statuten. Leningen en of kredieten. Kasstroomoverzichten. Verzekeringen. Werknemersschadeverzekeringen. Exploitatiebegrotingen. Het is sinds kort allemaal onderdeel van mijn bestaan, terwijl ik jaren geleden sommige woorden niet eens correct kon schrijven. Maar het is het tot nu toe allemaal waard!

Jaren geleden, maar eigenlijk al sinds het moment dat ik stage heb gelopen bij een grote meubelleverancier, wist ik dat ik mijn toekomst zou gaan vinden in het commerciële werkveld. Het in contact komen en overtuigen van mensen die je niet eerder hebt ontmoet, het samenwerken aan aanbestedingen en offertes en de kick bij het behalen van succes is verslavend gebleken. Voor mij althans.

Dat ik ondernemer zou gaan worden had ik toen nog niet voorzien. Of misschien moet ik het anders formuleren: Ik heb er tot sinds kort te weinig tijd in gestoken om af te wegen welke consequenties ondernemerschap met zich mee zou nemen. En of de bazin des huizes wel trek had in deze consequenties. Inmiddels zijn we een hoop wijzer en steunt ze me door dik en dun, ondanks dat ze veel waarde hecht aan zekerheid. Op voorhand onmisbaar om te slagen als ondernemer!

Ondanks dat veel zekerheden ingeruild worden voor onzekerheden, merk ik zelf een niet eerder vertoonde rust over me. En de mensen die me kennen weten dat ik normaal gesproken niet echt uitblink op de competenties rust en geduld… Als ik reflecteer zou het kunnen zijn dat ik na jaren van dubben uiteindelijk de keuze heb gemaakt om ondernemer te worden. Zoals een oud-collega die nu ook zelfstandig is zei: Op een gegeven moment ga je niet achteruit kijken, maar vooruitkijken. Daar heeft ze 100% gelijk in gehad en durf te stellen dat ik al een aantal maanden geleden op dat punt ben aangekomen.

De interesse en steun vanuit diverse mensen is onbeschrijfelijk. Mensen die me (nu al!) meenemen naar de directie van aansprekende bedrijven, oud-directeuren die je helpen om de juiste weg te bewandelen, vrienden die mijn voordeur barricaderen met planten voor op kantoor, nabije familie die klaarstaat voor het klussen ondanks tropische temperaturen. Het geeft waanzinnig veel vertrouwen om aan de slag te gaan, maar stiekem brengt het ook een beetje extra druk met zich mee.

Het zijn intensieve, leerzame en dynamische dagen. Ondanks dat nog niet alles in kannen en kruiken is, ben ik sinds een aantal dagen officieel ondernemer en eigenaar van Quik. De lancering van de website en het schrijven van deze blog is één van de acties die tussen de bedrijven door gerealiseerd moeten worden. Ook de social media moet nog opgetuigd worden. De Tour wacht op niemand, commercieel succes evenmin. Vandaar een bewuste Quikstart voor de bouwvakantie.

Ron Roodhorst